Årets aprilskämt - på nätet

Publicerad: 3 april kl 12:55
IKEA i Australien föreslog världens första non-stop flyg mellan Sverige och Australien

Varje år tvingas vi genomlida en dag av osäkerhet och tvivel, en dag skapad för att lura oss. Först dagarna efter kan vi ohindrat utforska internets alla hörn för att uppskatta och döma årens aprilskämt.

Coca Cola Helium
Uppfriskande, törstsläckande och numera ett enda stort partytrick. Coca Cola har utannonserat sin senaste storsatsning, Coca Cola helium. Coca Cola presenterade skämtet med en fattigt fotoshopad bild och fler ordvitsar än vad någon kan hantera.

Coca Colas talesperson Kate Miller förklarade produkten med “Popularity of Coca-Cola continues to balloon and this new variant is set to be a flyaway success”. 

IKEA
IKEA har tagit över världen genom att erbjuda billiga och enkla möbler, nu ska de även ta över skyarna med samma taktik. IKEA Australien lanserade ett nytt flygbolag med lågprisbiljetter: FLIKEA. Frågorna alla undrar över men inte vågar ställa: kommer vi behöva bygga planet själva och kommer vi fortfarande tvingas använda skruvdragaren från helvetet för att bygga ihop turbinerna?

IKEA Sverige valde istället att kapitalisera på känslan som uppstår när vi köper en ny möbel och sniffar på den svenska eken som gör upp vårt nya skrivbord. IKEA DOFTA är parfym baserad på alla våra favoritmöbler. Här på Läget! ser vi mest fram emot att få dränka oss i doften av en helt ny billys bokhylla och njuta av avundsjukan i våra vänners ögon.

McDonalds och Ica Maxi Kumla
Pris för elakaste aprilskämt går till McDonalds och Ica Maxi i Kumla som båda två slet ut våra hjärtan för att stampa på dem genom att erbjuda oss saker vi verkligen ville. McDonalds ville anställa folk till vad som mycket väl kan vara alla människors drömjobb: bollhavstestare.

Ica Maxi i Kumla tyckte istället det var bra att lura oss med en tandkräm i chokladsmak ala Marabou. Vem den ondskefulla personen än var som kom med detta vedervärdiga lurendrejeri hoppas vi hen utvisas till ICAs kallaste och mörkaste lagerlokaler.

EA Sports
Priset för något vi aldrig tänkt att vi vill ha men som vi nu inte kan leva utan (men tvingas göra ändå) går till EA Sports aprilskämt om att vara en domare i hockeyspelet NHL. “Be a ref mode” som de kallar det låter oss uppleva det glamorösa livet som hockeydomare.

Alla som någonsin tagit med sina föräldrar till lördagens fotbollsmatch känner såklart till det actionfyllda livet en domare lever. Ducka svordomar från arga pappor och ölburkar från engagerade supportrar samtidigt som du utvisar lagets stjärnspelare för att ha varit uppkäftig. Lördagkvällarna är räddade.
 

Jesper Vighagen Reporter

Mer från Läget!

Senaste Läget

Nyheter

Liv och lust

Sport

Nöje

Minuten

Dagen i historien

Läget listar

Dagens stil

Tipsa Läget

Om världen

Nöje

Sport

Liv och lust