Att hooka med läraren

Publicerad: 26 april kl 13:46

Har du spanat in din lärare någon gång? Du är inte ensam, det har även den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron gjort. Idag är han gift med Brigitte Trogneux som var hans litteratur- & teaterlärare under gymnasiet - och är 24 år äldre än honom.

Under söndagen röstade Frankrike om vilka två presidentkandidater som ska gå vidare till det slutgiltiga valet. En av de som gick vidare till nästa omgång och som har stor möjlighet att bli Frankrikes nästa president är Emmanuel Macron. Förutom att vara duktig på politik och ha möjlighet att bli Frankrikes yngste president någonsin vet han hur man ska gå tillväga om man vill bli ihop med läraren.

Var han ens byxmyndig?
Brigitte var Emmanuels lärare i gymnasiet och det sägs att de blev ett par redan när Emmanuel var 15 år. Fast de vill inte gå ut med detaljerad information om när de träffades, till Reuters har Brigitte sagt att det förblir deras hemlighet.

Liksom i Sverige är den franska åldersgränsen för att få ligga 15 år, så även om de skulle ha legat redan då var det lagligt - men kanske lite kontroversiellt.

Till tidningen Paris Match har Brigitte sagt;
– Vid 17 års ålder sa Emmanuel till mig: "Vad du än gör så kommer jag att gifta mig med dig!"

Vid den tiden var dock Brigitte trebarnsmamma och gift så det var inte läge att gifta sig med den 24 år yngre 17-åringen, men när Emmanuel fyllde 18 fick han rätt. Brigitte valde att lämna sin man för att inleda en relation med Emmanuel och 2007 gifte de sig.

Om Emmanuel blir vald till president kommer Brigitte bli Frankrikes första dam (som fruarna till manliga presidenter kallas) och enligt källor kommer hon i så fall ha mycket att säga till om eftersom hon varit väldigt engagerad i sin mans politiska karriär.

Du kan läsa mer om Emmanuels och den andra kandidatens politik här.

Siri Lallerstedt Reporter
Källa: Aftonbladet, Reuters

Mer från Läget!

Senaste Läget

Nyheter

Liv och lust

Sport

Nöje

Minuten

Dagen i historien

Läget listar

Dagens stil

Tipsa Läget

Om världen

Nöje

Sport

Liv och lust