5 tips på eget godis

Publicerad: 6 april kl 11:39

Snart är det helg. Får du feeling? Fira med att göra eget godis.

Glutenfria Snöbollar

För dig som älskar kokos, vit choklad och citrusfrukt. Förtjusande dessert med syrliga toner.

  • 200 g vit choklad
  • 2 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice

Såhär gör du:

1. Smält chokladen över vattenbad eller 1 minut i mikron på full effekt (max 800 W).
2. Rör i 2 dl kokosflingor (för 30 st) och citronjuice.
3. Låt smeten svalna något. Forma kulor och rulla i resterande kokosflingor.

Recept: ica.se  

Bananbollar

Se hit alla banan-lovers!! Här har vi en mumsig boll som är full av din favoritfrukt. 

  • 2 mogna bananer
  • 2 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1 msk kaffe
  • 1 dl kokos


Så här gör du:

1.Mosa bananerna.
2.Blanda bananmoset med kakao, havregryn, kokos och kaffe.
3.Gör bollar av smeten och rulla i kokos.
4.Ställ i kylen för att stelna något.

Recept: mittkok.expressen.se

Ljus Rocky Road


En mix av livets goda. Ljus choklad, nötter, marshmallows, gelehallon och lakritskola. Svårt att inte bli för mätt på dessa. 

  • 400 g mjölkchoklad
  • 15 st kola (dumlekola laktrits)
  • 3 1/2 dl blandade salta nötter (tex cashew-, pistasch- och jordnötter)
  • 1 dl Rice Krispies
  • 1 1/2 dl minimarshmallows
  • 1 1/2 dl geléhallon 

Såhär gör du:

1 Smält chokladen i vattenbad.
2.Blanda chokladen med övriga ingredienser.
3.Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för ca 40 bitar). Ställ kallt ca 2 timmar.
4. Stjälp upp och skär i bitar.

Recept: ica.se

Sötsalta karamellpopcorn

Karamelliserade popcorn och cashewnötter blir till salt, sött och knaprigt tilltugg. Kom ihåg att poppa popcornen innan!

  • 15 dl poppade popcorn
  • 2 dl strösocker
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 100 g saltrostade cashewnötter
  • 2 krm flingsalt

Såhär gör du: 

1. Smält sockret gyllenbrunt utan att röra i det. Använd en rymlig kastrull.
2.Tillsätt smöret och rör snabbt till en jämn smet.
3.Vänd ner popcorn och nötter och blanda väl.
4.Häll ut på en plåt. Smula över flingsalt och låt stelna.

Recept: Arla.se

Havrekuddar special

Krispiga havrekuddar, kladdiga russin och ljuvligt fyllig choklad. Det går snabbt att göra och är lekande lätt.

  • 100 g vit choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 1/2 dl havrekuddar (havrefras)
  • 1/2 dl russin 


Såhär gör du:

1. Smält den vita chokladen i en bunke.
2.Smält mjölkchokladen i en annan.
3. Vänd ner havrefras och russin i varje och bre ut på två bakpappesklädda plåtar.
4.Ställ kallt att stelna och bryt sedan i lagom stora bitar.

Recept: Ica.se

Sara Persson profilbild
Sara Persson Reporter

Mer från Läget! / Liv och Lust

Sexpanelen

Mat

Tidigare publiceringar