Sexpanelen: alla har ett ansvar för sex på fyllan

Publicerad: 28 april kl 09:10
Från vänster: Déne, Ida, Oliver och Fabian.

Lägets sexpanel Fabian 17, Déne 17, Oliver 17 och Ida 17 har pratat om hur det är att ha sex på fyllan.

Vems ansvar är det om man har sex på fyllan?
Ida och Oliver:
- Bådas ansvar.

Fabian:
- Det ska alltid vara det, men om en är betydligt nyktrare så känns det ändå som att den nyktrare personen har lite mer ansvar. Men om båda är lika fulla så är det bådas ansvar. Och även ens kompisar har lite ansvar, går man dit med dom så borde man kunna lita på att om “jag är den som försvinner helt” ska mina kompisar ta hand om mig och vise versa.

Oliver:
- Jag tycker att om man är på en fest så har alla ett gemensamt ansvar. Om någon, säg en tjej, är så full så att hon knappt kan stå och så är det någon som ska gå hem med henne, då blir man lite suspicious och bör kolla hur det är.

Déne:
- Jag upplever ofta att en kompis hjälper till när någon blivit för full.

Ida:
- Om man märker att den man är med inte är i ett klart tillstånd så får man utgå från det. De runt omkring har också ett ansvar.


För- och nackdelar med att ligga på fyllan?
Déne:
- Det värsta som skulle kunna hända är att man skulle skada sig eller någonting sånt. Att det skulle gå fel. Eller om det skulle vara en kompis man gjorde det med.

Ida:
- Jag håller med, om det skulle vara ens kompis. Och även vad alla andra skulle tycka. Eller att någon skulle komma på en om det är på en fest. Att folk ska tänka “är de så desperata?!”.

Oliver:
- Jag tror det värsta skulle vara att man är för på. Eller att den andra personen skulle ångra ligget i efterhand. Det behöver man inte vara full för, det skulle nog vara det jobbigaste hur som helst. Men det bästa är nog att ligga med någon på fyllan som man redan har varit med, man vet att båda vill och vart man har varandra. Det blir roligare.

 

Kan man erkänna sina känslor på fyllan?
Fabian:
- Nej, inte på fyllan. Om det är någon man gillar som man träffar ofta annars kan man vänta. Det känns som att det är mindre chans att det blir något om det händer på fyllan. Det uppstår en sån osäkerhet. Det känns mindre äkta och det är negativt.


Ida:
- Fördelarna är att man får ut precis vad man vill. Men det är lätt att det kan tolkas som att man bara säger det för att man är full. Man får tänka i efterhand i så fall om det kanske fanns något som personen menade. Ifall det var något den äntligen vågade säga. 

 

Okej att höra av sig efter ett ligg på fyllan?
Ida:
- Jag tycker inte att det är konstigt.

Fabian:
- Men om man väntar för länge så blir det lite konstigt. Inom några dagar känns mer okej. Om man har legat och sen ska börja snacka så skulle jag inte ta upp att vi legat. Utan börja med något annat, typ “supertrevligt att träffa dig”.

Oliver:
- Inom första veckan kan man höra av sig. Man kan ta upp saker som de exempelvis säger på sin MyStory och börja samtalet därifrån.

Ida:
- Man får ju hitta sina tillfällen, man vill inte verka för på. Om det är en katt med på någon bild på Snapchat så kan man börja prata om den. Båda vet oftast att man legat så man behöver inte ta upp det.


Hur ska man ragga på fyllan?
Alla:
- Det är mycket lättare på fyllan!

Déne:
- Sätten man agerar på skiljer sig åt. Om jag är nykter skulle jag säga det på ett sätt och på ett annat sätt om jag är full. Skulle man skämmas dagen efter så har man, som vi sa tidigare, något att skylla på.

Ida:
- Jag håller med. Om man är lite lätt berusad vågar man säga mer saker än man skulle göra annars. Istället för att ta i hand så kanske man kramas. När man dricker alkohol så blir vissa sin bästa version av sig själv. Man vågar släppa lös och bryr sig inte så mycket om vad andra ska tycka. Men sen när man kommer tillbaka efter skolan så brukar man ändå bara hälsa och inget mer.

Oliver:
- Det finns en liten säkerhet i att säga att man är full. Man släpper lös lite mer. Det som försvinner på fyllan är väl för det mesta förståndet. Det är det som gör att man släpper lös.

Fabian:
- Jaa man är charmigare. Men att det man säger på fyllan är det man verkligen vill, det tror inte jag på.

Oliver:
- Men det kan finnas en sanning i det man säger.
 

lovisa1
Lovisa Mattsson Reporter

Mer från Läget! / Liv och Lust

Sexpanelen

Mat

Tidigare publiceringar