Sexpanelen: "jag skulle inte dejta någon i klassen"

Publicerad: 27 april kl 12:58
Från vänster: Elin och Christine.

Hur ska man förhålla sig till att ha sex med någon som går i samma klass? Är det rätt eller fel? Och var ska man ha sex i skolan, om man vill ha det? Det diskuterar Lägets sexpanel Christine, 17 och Elin, 17.

Finns det några fördelar med att ligga med någon i klassen?

Christine:
–Det här kanske kanske låter fel men: easy acces. Att man kan ba “ska vi till toan?” kanske. En annan fördel är att man känner personen.

Elin:
–Du vet vem det är, du kanske har sett personen i korridorerna. Det är inte en främling. Du har i alla fall något hum om vem det är.

Finns det några nackdelar?

Christine:
–Det blir lätt väldigt mycket om sex hela tiden. Det kan ju bli för mycket sex. Att man ser personen och går i gång, typ om man är i klassrummet. Och att man inte kan koncentrera sig för allt man kan tänka på är sex. Allt handlar om sex och man ser den personen på endast ett sexuellt sätt. Och om man slutar ligga med varandra kan det bli stelt och man kanske inte vill träffa den andra igen men så är den där hela tiden.

Elin:
–Och den kanske berättar för sina kompisar i klassen och så känner man att folk vet och så blir det lite jobbigt. Man kanske vill se bra ut inför den och det kanske man inte orkar tänka på hela tiden.

Är det ok att ha sex i skolan?

Elin:
–Jag vet inte. Jag är lite kluven. Det är ju andra där, folk skulle ju bli obekväma av det. Men om man vill så.

Christine:
–När man själv tänker i de banorna, så skulle ju det vara jättekul, jättespännande. Men sen om man tänker att någon annan kanske också haft sex där tänker man ju att det vill man inte ska ske.


Var är inte ok att ha sex i skolan, om man ska ha det?


Christine:
–Kanske inte på någons skrivbord, haha.

Elin:
–Klassrum kanske inte är det bästa.

Christine:
–Inte matsalen heller. Toaletten, sure. Men städa undan kondom och allt sånt.


Bör man undvika att ligga med någon i samma klass?

Elin:
–Nej det skulle jag inte säga. Undvika behöver man inte göra.

Christine:
–Jag har en regel att inte dejta någon i min egen klass. Man kommer ju träffa den personen extremt mycket. Man vet aldrig vad man kommer att vilja senare. Ens sexliv och ens sociala liv behöver inte blandas ihop. Om man inte vill. För det är inte samma sak. Om man vet i förväg att man enbart vill ha sex med en person kan man se till att den är några år äldre så risken att springa på den eller att vara med på samma grejer blir mindre. Eller ta något utanför området man bor så man inte råkar se den på typ Ica när man handlar. Lättast för sådant är ju sociala medier, Tinder typ.
 

gyugiu
Beata Daleflod Reporter

Mer från Läget! / Liv och Lust

Sexpanelen

Mat

Tidigare publiceringar