Sexpanelen snackar om första gången

Publicerad: 26 april kl 09:43

Första gången. Jobbig eller spänannde? Läget har pratat med Elin, 17 och Christine, 17 om att ha sex för första gången.

Från vänster: Elin och Christine.

Är första gången viktig?

Elin:
-Alltså, nej. Det blir så hypat och mycket snack om att det ska göra ont och att det inte kommer vara skönt. Efteråt känner man mest “jaha”. Det blir inte riktigt som man tänk sig eller föreställt sig.

Christine:
-När jag tänker på mig själv så var det inte så jätteviktigt men jag tänker att det kan vara en stor grej för andra. Men samtidigt är det bara sex! 

 

Ska man vara nervös inför första gången?
Elin:
-Lite nervösa tror jag de flesta är men man ska inte behöva vara orolig. Det ska inte behöva kännas tungt. Men jag tror det sätter käppar i hjulet om man är väldigt väldigt orolig för att något ska vara jobbigt eller göra ont eller för att det är med en specifik person.

 


Vad är man nervös för?
Christine:
-Prestation. Att den andra inte gillar en eller att man ska göra fel.

Elin:
-Att det ska göra ont.

 

Kan det vara bra att skicka avklädda bilder innan?
Elin:
-Ja, om man litar på att de hamnar i säkra händer och att personen inte gör något man inte vill med bilderna. Att skicka bilder är bra på grund av två saker:
1. Man känner sig förhoppningsvis mer bekväm med sin kropp
2. Den andra personen får se hur man ser ut

Christine:
-Det blir också mer okej att avvisa via sms än på riktigt om man inte gillar det.

 


Har ni några tips inför första gången?
Elin:
-Slappna av. Jag vet att det låter jätteklyschigt men det är viktigt. Spänner man sig blir det bara krångligt. Det är viktigt att vara med någon man kan andas ut med så att det inte blir stelt och jobbigt.

Christine:
-Det är också viktigt att tänka på skydd och sånt före sexet så att det inte det blir en jobbig grej mitt i. Gör lite research! Hellre ha lite koll innan än att ligga där och vara förvirrad. Det kan vara bra att försöka ta reda lite på vad man gillar innan.

Elin:
-Onani är ett stort första steg. Och att prova sig fram. Vill du prova saker, gör det med någon du är bekväm med så att du vågar säga nej när du inte vill.

Christine:
-Man behöver inte onanera. Det kan också vara att du blir bekväm med din kropp genom att känna att du är okej. Att vara okej med att liksom, du är du.
 

gyugiu
Beata Daleflod Reporter

Mer från Läget! / Liv och Lust

Sexpanelen

Mat

Tidigare publiceringar