5 saker från Star Wars som inte är filmerna

Publicerad: 3 maj kl 14:10

Star Wars är mer än bara filmer. När Disney köpte upp sagan om en galax långt långt borta tryckte de på resetknappen. Alla tidigare berättelser utanför de 6 filmerna och serien Clone Wars räknades nu som legender. Här är de 5 bästa delarna av det nya Star Wars universumet.

1. Star Wars: Aftermath trilogin - böcker

Tre böcker, ett nytt gäng att älska och gamla favoriter återvänder i värdiga roller. Aftermath trilogin är flaggskeppet för den nya Star Wars -litteraturen. Böckerna tar upp vad som händer efter episod 6. Vi får se vad som händer med spillrorna av imperiet, vad Han och Chewie sysslar med och kanske viktigast av allt vad som är så speciellt med Jakku.

aftermath

2. Lando -  Serietidning 

Lando Calrissian, galaxens coolaste snubbe, på ett rymdäventyr med sin bästa polare. Smidiga kommentarer, snabbt dragna pistoler och en mystisk lyxjakt ägd av ingen annan än kejsare Palpatine själv. Miniserien Lando är en fartfylld och rolig äventyrsberättelse som inte behöver gigantiska rymdstrider eller en evig kamp mellan ont och gott. Allt som behövs är en cool kille med en plan och ett snabbt avtryckarfinger.

lando

3. Lost Stars - ungdomsbok

Star Wars är för alla, stora som små. Lost Stars är Star Wars världens svar på Hunger Games och Twilight, en ungdomsbok som passar alla åldrar. Vi får följa ett ungt par som hamnar på olika sidor av den galaktiska konflikten och genom deras ögon får vi en ny inblick i de viktigaste och mest häpnadsväckande stunderna från Star Wars originaltrilogi.

lost stars

4. Lords of the sith - bok

Kärlek i all ära men ibland vill vi bara se huvuden rulla. I Lords of the sith blir kejsare Palpatine och Darth Vader strandsatta på en planet full av rebeller. Palpatine och Vader är inte fullt lika hjälplösa som rebellerna hade hoppats på utan blir istället en ostoppbar kraft som hugger sig igenom en fientlig djungel och hämnas på rebellerna som strandsatte dem. Förutom en stor mängd mäktig action får vi även insikt i kejsarens och Vaders relation.

lords of the sith

5. Star Wars Rebels - TV-serie

Disneys nya animerade Star Wars serie är menad att locka både unga och vuxna. Serien är mestadels färgglad och lättsmält med spännande äventyr som baseras runt en liten skara unga rebeller. Det är när serien utvidgar Star Wars universum med jedi-jagande elakingar, så kallade “gråa jedis” och en avslutning på Darth Mauls saga som serien verkligen skiner.

rebels
 

Jesper Vighagen Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar