Dagens sagofavoriter

Publicerad: 25 april kl 10:59

Dagens ungdomar vill inte vara fina prinsessor eller snygga prinsar som får halva slottet om de gifter sig med rätt tjej. De vill vara coola hjältar eller vänliga personer. Det viktigaste för dem är att kunna göra skillnad. Så, vilka är favoritsagofigurerna nuförtiden?

Henry & Albin

Albin, 12 år, säger att hans sagofavorit är Bamse. Det är för att Bamse är en mysig björn och äter honung som gör honom stark. Albin vill likna Bamse och vara en stark mysig person. 

Henry, som fyller 12 år nu på onsdag, berättar att hans favoritsagofigur är Avatar. Han tycker att det är riktigt kul att avatarer har krafter och kan göra bändningar.
– Man tackar inte nej till att bli en, kommenterar Henry.

 

Ida

 

Kaspar

 

Det är fler barn som älskar sagoväsen för deras magiska egenskaper. Ida, 10 år, gillar Tingeling för att hon kan flyga och Kaspar, 9 år, tycker om Harry Potter för att han trollar. 

 

Clara & Ellen

 

Clara och Ellen, som båda är 12 år, nämner björnen från ”Tre björnar” och enhörningen. Anledningen är att dessa karaktärer är snälla, härliga och mjuka och tjejerna vill gärna bli kompisar med dem.

 

Sama

 

Sama, 20 år, tycker om Sindibad för att det alltid varit roligt att följa hans äventyr.

 

Jenny, Madeleine, Alice & Victoria

Alice, Madeleine, Jenny (15) och Victoria (14) nämner Robin Hood och Nalle Puh bland sina förebilder. De berättar att Robin Hood är en frihetskämpe. Han tar från de rika och ger till de fattiga för att få ett mer jämställt samhälle. Nalle Puh blev tjejernas favorit inte bara för att han är gullig utan för att de gillar det karaktären står för – att man ska behandla varandra rättvist och se på saker och ting från ett positivt perspektiv.
 

Tatiana Kireeva Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar