En genväg till sommaren med guldkortet

Publicerad: 21 april kl 00:02

Himlen är grå men de två killarna som väntar i kön till Eclipse är på gott humör. Idag är det nämligen genrep på Gröna Lund och öppet för alla med guldkort.

Lukten av popcorn och ljudet av ungdomar som tjuter med skräckblandad förtjusning finns åt vilket håll man än vänder sig. Den stora dagen som många har väntat på är äntligen här. De gröna åkbanden sitter hårt om 14-åriga Gabriel och Davids handleder.

– Vi har det roligt även om det är dåligt väder! säger 14-åriga David.

– Det enda jobbiga är alla tekniska problem som uppstått, fyller 14-åriga Gabriel i. De har redan behövt utrymma köerna i Kvasten, Jetline och Vilda musen. När vi skulle sätta oss ner i Kvasten så var det en tjej som inte fick upp bältet, de ropade på en massa personal för att hjälpa till och tillslut fick de utrymma hela attraktionen.

– Och så var ju årets nya attraktionen Ikaros ännu inte invigen så man fick inte provåka den, vilket var lite synd tycker jag.

Eclipse, som även stått stilla ett tag enligt killarna, är nu igång igen. Den gigantiska slängungan blinkar i tusentals färger. För nybörjare kan attraktionen vara en läskig utmaning, men för stammisar som Gabriel och David som redan åkt den flera gånger förut, är åkturen en baggis.

– I början var det läskigt men nu är det bara kul. Det är bara att be en bön och våga försöka, säger David.

– Lite läskig är den ju fortfarande, skrattar Gabriel. Det blåste så mycket att min mössa höll på att flyga av flera gånger!

Båda killarna är glada att ha fått komma in lite tidigare än alla andra, som kommer att kunna besöka nöjesparken först den 29 april. Gabriel betygsätter den sena eftermiddagen med 3 av 5 stjärnor på grund av kylan och de tekniska missöden. David ger den 4 av 5 stjärnor och berättar nöjt att den goda maten som han nyligen fick i sig gjorde ”allting bättre”.

När Gröna Lund töms klockan 21 är det fortfarande lika grått och kallt ute.

– Det klart att vi ska komma tillbaka, säger David, men det blir nog när det blir lite bättre väder.

– Ja man vill ju inte tappa mössan på riktigt!
 

bnvn b
Benedicte Cedergren Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar