League of Legends lockade fler tittare än NHL-final

Publicerad: 6 april kl 14:27

Den 29 oktober i fjol spelades VM-finalen i Moba spelet League of Legends. De regerande mästarna SKT(SK Telecom T1) från Sydkorea ställdes mot lokalkonkurrenten Samsung Galaxy. Framför 43 miljoner unika tittare kunde SKT bärga segern med 3-2 i matcher. I och med det vann de sitt andra världsmästerskap på rad och det tredje totalt. Den största delen av prispotten på 6.7 miljoner dollar gick även den till de dominanta koreanerna.

LoL(League of Legends)-VM hölls förra året i USA. Turneringen var den sjätte i ordningen. LoL-lag från hela världen tävlade under året i sina nationella ligor och de 16 bästa lagen från världen över kvalificerade sig till den prestigefyllda turneringen.
Efter gruppspel och utslagsmatcher så stod det stjärnspäckade koreanska SKT högst upp på prispallen. Koreanernas fortsatta dominans av LoL-scenen var ett faktum.

Faker

SKT:s största stjärna heter Lee Sang-hyeok, men är världskänd under sitt smeknamn ’Faker’. Faker har under många år ansetts vara den bästa LoL-spelaren i världen. Genom åren har han blivit en ikon i LoL sammanhang. Av kända motspelare har han kallats League of Legends Lionel Messi. Efter vinsten i VM-finalen utsågs Faker till turneringens MVP (Most Valuable Player).

Fler tittare än NHL-finalen

Intresset för turneringen var minst sagt stort. Semifinalerna spelades inför ett slutsålt Madison Square Garden och finalen inför närmare 20.000 människor live i Staples Center i Los Angeles. Som att det inte vore nog så hade finalen 43 miljoner unika tittare online och toppade på 14,7 miljoner som tittade samtidigt. Det är mer än dubbelt så många tittare som Stanley Cup finalen hade samma år.  

League of Legends i korthet

Ett av världens största onlinespel
Över 100 miljoner aktiva spelare
Spelas i lag, fem mot fem
Kräver samarbete, förberedelse, taktik, reflexer och snabbtänkthet.
Matcher 20-40 min
 

Arvid Norling Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar