Sex vårkonserter du INTE får missa! Läget listar

Publicerad: 7 april kl 13:40

Snön och kylan har äntligen släppt sitt grepp, själen börjar röra på sig och det rycker i vinterlurviga dansben. Det är äntligen dags att låta vårens konsertprogram väcka dig ur vinterdvalan. Läget listar och guidar dig till 6st vårkonserter. Konsertprogrammet bjuder på mycket för både öga och öra och det är sannerligen ingen brist på konserter att välja på i vår. Läget har valt ut 6st konserter ur olika stilar och som garanterat kommer bjuda på en oförglömlig upplevelse.

Ghost

Vi börjar listan med det ockulta och maskerade svenska hårdrocksbandet Ghost från Linköping som giggar på Hovet i slutet på april.
Ghost, vars medlemmars identitet göms bakom masker, har tagit med sig rejält med uppbackning i form av det norska heavy metal-bandet Kvelertak och det progressiva Death Pop-bandet The Great Discord, också de från Ghost’s hemstad Linköping.
Det är med andra ord en riktigt ondskefull trio kommer ta med sin mässande publik på en resa till helvetet, och förhoppningsvis tillbaka, i en garanterat demonisk och mörk tillställning.
 

Kiss

Den 6:e april kommer ytterligare ett maskerat band, sprungna som demoner ur helvetets portar. Det gamla ikoniska och till synes odödliga hårdrocksbandet KISS.
Smått svindlande tanke att de har rockat skiten ur rock-fans i snart fem decennier och lyckats rekrytera flera nya generationer av hängivna fanatiska fans.
Till synes oberörda av åratal av hårt rock-liv som skulle få vanliga dödliga att förtidspensionera sig långt innan Reinfelds rekommenderade pensionsålder 74, så verkar herrarna i Kiss besitta en aldrig sinande energi.
Nu kommer de till Tele2 Arena i Stockholm i början på maj, men även till en spelning i Göteborg 10:e maj.
Även om de är till synes odödliga, så gäller det nog att passa på att knipa chansen till skryt-rättigheter om att ha sett ett av världshistoriens bästa liveband, innan de retirerar tillbaka till Hel för gott.
 

Hey Violet

Hey Violet är ett amerikanskt pop-rock band som bildades under namnet under namnet Cherry Bomb och bestod då bara av kvinnliga medlemmar.
Nu heter gruppen alltså Hey Violet och har varit förband till världsband som Foo Fighters, Smashing Pumpkins, Staind och Steel Panther.
Hey Violet är ett band med mycket cool-factor och kickass-attityd som borgar för en konsert med grymt bra tryck och det kommer bli svårt att stå still när tjejerna pumpar tunga basgångar till hittarna ”Guys My Age” och ”Break My Heart”.
 

BRY

BRY är en irländsk sångare och låtskrivare som har blivit ett fenomen i sociala medier och det är där han även har fått sitt genombrott.
Han har ett egensnickrat och ambitiöst projekt att resa och uppträda i världens alla länder, av vilka han redan har hunnit med hela 62st. Bra jobbat!
Eftersom han är helt obunden från agenter och skivbolag så annonserar han sina framträdanden på Twitter, åker till utnämnd plats med sin gitarr och väntar spänt på att se hur många som dyker upp. En modig och unik musikpionjär som har spelning på Fryshuset i början på maj. Passa på att kolla in denna unika artist innan han drar iväg till Ulan Bator eller något annat av världens avkrokar. Det kan ju dröja till nästa gång med tanke på att han har 182st länder kvar på sin lista innan han är klar med sitt världsomspännande äventyr.
 

Ariana Grande

Den 8:e maj kommer en riktigt stor världsartist till Friends Arena i Stockholm med sin ”Dangerous Woman Tour”. Det är den fyrfaldiga Grammyvinnaren, R&B och pop-drottningen Ariana Grande.
Denna mega-artist fick sitt genombrott i barnkanalen Nickelodeon och hon har medverkat som skådespelerska i flertalet tv och film-roller. En superproffsig underhållare ut i fingerspetsarna som garanterat kommer leverera en minnesvärd show.
 

Zara Larsson

Den 1:a juni ger Zara Larsson startskott för den svenska konsert-sommaren med sin konsert på Gröna Lund i Stockholm. Med mega-hitten Lush Life och över 500 miljoner streams på Spotify, flera MTV-priser och en Grammy är hon en av Sveriges absolut största exportprodukter på den internationella musikmarknaden.

profilbild
Michel Kristiansson Reporter

Konsertinformation

Artist: Ghost + Kvelrtak + The Great Discord
Plats/Datum: Hovet, Stockholm, Fredag 28 april
Insläpp: 18:15
Pris: 395 – 495kr
Åldersgräns: 13+

Artist: Kiss
Plats/Datum: Tele2 Arena Stockholm, Lördag 6 maj
Scandinavium Göteborg, Onsdag 10 maj
Insläpp: Sthlm 17:30 / Gbg 18:50
Pris: 475-975kr
Åldersgräns: Alla åldrar

Artist: Hey Violet
Plats/Datum: Studion – Kulturhuset Stockholm, Fredag 28 april
Insläpp: 18:30
Pris: 190kr
Åldersgräns: 13+

Artist: BRY
Plats/Datum: Fryshuset Stockholm, Tisdag 2 maj
Insläpp: 18:30
Pris: 195kr
Åldersgräns: 13+

Artist: Ariana Grande
Plats/Datum: Friends Arena Solna, måndag 8 maj
Insläpp: 17:30
Pris: 440-795kr
Åldersgräns: 13år på golvet + Alla åldrar på alla samtliga sittplatser

Artist: Zara Larsson
Plats/Datum: Gröna Lund Stockholm, torsdag 1 juni.
Pris: Gröna Lund Entré 115 – 250kr före/efter kl18.
Insläpp: Gröna Lunds öppettider, Konserten börjar kl 20:00.

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar