Svårt att få upp intresset för Eurovision?

Publicerad: 15 maj kl 14:39

Eurovision Song Contest behandlas som en av Europas största händelser. Men när finalen sändes på lördagen valde de flesta svenskar att inte kolla.

Den stora musikfestivalen avslutades med portugeisk sång när Salvador Sobral vann med sin låt Amar pelos dois. Det var en ganska enkel vinst av Sobral, som hade 143 poäng över tvåan från Bulgarien och mer än dubbelt så mycket poäng som det svenska hoppet Robin Bengtsson fick, trots att I can't go on landade på en femteplats.

Men många valde att inte kolla på finalen i Eurovision Song Contest i Kiev. Enligt SVT var det knappt 2,9 miljoner svenskar som valde att se på musikfesten – jämfört med de nästan 3,7 miljoner som kollade på förra årets show när Sverige var värdland. 

Mycket av detta skylls på värdarna för programmet. Många reagerade på att ha tre vita män som värdar inte verkade väldigt igenomtänkt när man sa att årets festival skulle fira den europeiska mångfalden. Flera har också klagat på att bidragen i tävlingen inte var speciellt bra heller.

Årets tittarsiffror är däremot inte det värsta man har haft ens på tio år. När Sverige skickade Anna Bergendahl till Norge 2011 var det bara 1,8 miljoner tittare som kollade på finalen. Men det var inte så konstigt, eftersom Bergendahl inte lyckades att komma till finalen överhuvudtaget.

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar