Världens sämsta film blir biopic

Publicerad: 5 maj kl 12:45
Tommy Wiseau till vänster och James Franco till höger.

De flesta av oss känner säkert till filmen "The Room" från 2003 som blev ökänd för sin uselhet. Nu kommer det en film, med James Franco i huvudrollen, som tar oss bakom scenerna till inspelningarna av det som, av många, anses vara världens sämsta film

Filmen handlar om Johnny vars flickvän Lisa bedrar honom med hans bästa vän Mark. Handlingen i sig låter kanske inte särskilt kittlande, men filmen fick ändå en enorm spridning och stor uppmärksamhet.

Anledningen till det var att den var så oerhört dålig. Den anses till och med av många vara den sämsta filmen genom tiderna. Skådespelet är pinsamt uselt och Tommy Wiseau, som spelar Johnny, står även för ett ruskigt risigt manus samt taskig regi. Det seriösa budskapet om kärlek och svek, som filmen syftar till att förmedla, överskuggas helt och filmen blir istället till en tokrolig komedi.

Ett bevis på att ”The Room” verkligen blev uppmärksammad när den kom ut 2003, är att det nu ska göras film om inspelningarna till den. James Franco, känd från filmer som ”Spider-man” (2002) och ”This Is the End” (2013), spelar huvudrollen och filmen har fått titeln ”The Disaster Artist”. Likt Tommy Wiseaus står Franco även han för regin som i det här fallet lär bli lite vassare. Tillsammans med ett par erfarna manusförfattare kanske filmen om världens sämsta film, till och med kan bli bra.

"The Disaster Artist" släpps senare i år.

samuelbyline
Samuel Rubinstein Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar