Veckans sommarfilmer

Publicerad: 17 maj kl 14:37

Läget tipsar om vilka filmer som kommer ut i sommar och den här veckan kommenterar Olesya Kamentsa filmen Spiderman: Homecoming.

Spiderman

Premiär: 5 juli
Genre: Action, Sci-fi, äventyr
Åldersgräns: 15 år

Peter Parker, den unga superhjälten med spindellika krafter, försöker balansera livet som highscoolstudent och superhjälte. Filmen utspelar sig efter händelserna i Captain America: Civil War och Robert Downey Jr:s Iron Man dyker upp för att hjälpa Spindelmannen mot onda krafter.

Olesya Kamentsa, 15, har sett trailern:

Olga
- Mina tankar kring trailern var direkt att det är en film många skulle gilla, men inte jag, det är oftast inte min typ av genre. Men ärligt talat gillade jag trailern för att det fanns både häftiga och roliga scener. Men även att det är ju Spiderman. Hallå ? Vem gillar inte Spiderman?Jag håller tummarna om att det kommer många animerade filmer i sommar så jag kan besöka biografen oftare. Filmer som t.ex. "Dumma mig 3" som ska komma ut i sommar ser jag fram emot. Den ska jag 110% gå på.

 

Dumma Mig 3
Premiär: 28 juni
Genre: Animerat, action , äventyr
Åldersgräns: Ej fastställd

I den nya filmen möter vi inte bara de gula minionerna utan även Grus tvillingbror - som han inte hade någon aning existerade. Trey Parker, en av skaparna av serien South Park, gör rösten till den 80- tals inspirerade skurken Balthazar Bratt.

Apornas Planet
Premiär: 12 Juli
Genre: Action, äventyr, drama
Åldersgräns: 15 år

Kriget mellan aporna och människorna trappas upp och apornas ledare Caesar, Andy Serkins börjar en jakt efter hämnd. Till sist möts Caesar och översten över den mänskliga armén i en strid som kan bestämma apornas och människornas öde för alltid.

Dunkirk
Premiär: 19 juli
Genre: Action, drama, krig
Åldersgräns: 15 år

Regissören Christopher Nolan, som är hyllad för sin mörka Batman trilogi och science fiction filmen Interstellar, är tillbaka med en film om en dramatisk strid under andra världskriget. Harry Styles som är känd från bandet One Direction gör sin filmdebut.
 

Vilken film ska du se i sommar?

Visa resultat

jag
Amanda Tosto Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar