Veckans sommarfilmer

Publicerad: 19 maj kl 13:19

Läget tipsar om vilka filmer som kommer ut i sommar. I den sista delan kommenterar Love Brente Dahl filmen Pingvinresan 2.

Pingvinresan 2
Premiär: 21 juli
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Ej fastställd

Det här är uppföljaren till den oscarsbelönade dokumentären Pingvinresan som för 12 år sedan belönades med en Oscar för bästa dokumentär. I Pingvinresan 2 får man följa en ung pingvin som går ut på sin allra första resa. Man har använt elikoptrar och drönare för att filma de otroliga naturbilderna och Rolf Lassgård gör den svenska berättarrösten.

Love Brente Dahl, 13, har sett trailern:

Brente

- Jag tycker att trailern var ganska bra och jag tror att filmen kommer vara ganska bra, de som gillar djur kommer nog att gilla den. Jag vet faktiskt inte om jag kommer se den för att jag gillar mer komiska filmer.

Valerian
Premiär: 2 augusti
Genre: Action, sci-fi
Åldersgräns: Ej fastställd

Clara Delevingne spelar en specialagent som tilsammans med sin partner får uppdraget att skydda den unika planeten Alpha där varelser från alla hörn av universum som delar sin kunskap och sina talanger. Men tyvärr håller inte alla med om Alphas värderingar och paret måste inte bara rädda planeten, utan hela universums framtid.

Annabelle
Premiär 9 augusti
Genre: Skräck
Åldersgräns: Ej fastställd

I uppföljaren till Annabelle möter en ont anade film den hemsökta dockan. En dockmakare och hans fru väljer att öppna upp sitt hem för några skolflickor och nunnor och snabbt blir de hemsökta av den besatta dockan.

 

Bilar 3
Premiär 1 september
Genre: Animerat, familj
Åldersgräns: Ej fastställd

En ny generation racerbilar tvingar veteranen Blixten McQueen att ta hjälp från den yngre generationen för att fortfarande vara med i racet. Raceteknikern Cruz Ramirez väljer att hjälpa honom - men även hon har en egen plan för att vinna. 

Vilken film vill du helst se i sommar?

Visa resultat

jag
Amanda Tosto Reporter

Mer från Läget! / Nöje

Kollade du på Eurovision-finalen i lördags?

Visa resultat

Dagens stil

Memes

Musik

Tidigare publiceringar