Anställd vid skola åtalad för rån och vapenbrott

En 21-årig man som var anställd på en av Fryshusets skolor har ställts inför rätta, anklagad för grovt rån och vapenbrott, skriver Dagens Nyheter. Mannen arbetar som trygghetsvärd med uppdrag att hjälpa unga som bor i socialt utsatta områden.

Han greps den 7 januari i år efter ett rån mot en firma i Älta som säljer lyxbilar. Ägaren hade blivit misshandlad, pistolhotad och bestulen på tre bilar. Vid husrannsakan fann polisen en k-pist.

Payam Boroodjeni från Fryshusets ledningsgrupp säger att inget talade för att 21-åringen skulle vara inblandad i kriminell verksamhet. Mannen erkänner sig skyldig till vapenbrottet men inte till rånet. Stadsdelsförvaltningen, eleverna och deras föräldrar har nu blivit informerade om händelserna.

josse byline
Josephine Seglert Reporter