Arbogakvinnan åtalas för mord och mordförsök

Publicerad: 28 april kl 11:56
Sommarstugan där mordet ska ha skett.

Den 42-åriga kvinna som misstänkts för mord och mordförsök utanför en sommarstuga i Arboga är nu åtalad. Kvinnan åtalas för att ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma. Medhjälpare till mordet ska ha varit hennes 19-åriga dåvarande pojkvän.

Åtalet

Arbogakvinnan och hennes 19-åriga före detta pojkvän har varit häktade sedan september 2016, misstänkta för mord på kvinnans pappa och mordförsök på kvinnans mamma. Pappan har knivhuggits till döds och 19-årigen har erkänt att han hållit i kniven. Kvinnan nekar dock till alla brott.

Enligt åtalet ska kvinnan ha knivhuggit sin pappa till döds och sedan lämnat över kniven till sin dåvarande 19-åriga pojkvän. Hon åtalas även för att tillsammans med expojkvännen försökt mörda sin mamma. 19-åringen ska också ha blivit skjutsad till och från stugan av kvinnan.

Om kvinnan inte skulle bli dömd för mord och mordförsök så vill åklagaren att hon ska dömas för anstiftan eller medhjälp till mord. Det innebär att hon skulle kunna dömas för att ha uppmanat sin dåvarande pojkvän till att genomföra mordet och hjälpt honom.

Bevisningen

Förhör med bland annat 42-årigens mamma är en stor del av bevisningen. Hon har både vittnat om själva knivattacken, som hon överlevde, men även om dotterns förhållande till pengar och omständigheterna kring platsen där brottet skedde.

42-åringens son ska ha uppmanats att hjälpa de misstänkta genom att ge alibi för 42-åringen och 19-åringen. Han ska även ha blivit tillsagd att ”skriva sms som misstänkliggör andra”.

Försökt muta kriminalvårdare

42-åringen har suttit häktad med restriktioner. Detta innebär att hon till exempel inte har fått prata med media eller andra människor som kan påverka utredningen. Men vid två tillfällen i november förra året försökte hon muta en kriminalvårdare. Hon erbjöd personen 5000 kronor för att denne skulle posta ett brev åt henne utan att först läsa vad det stod i brevet. Kvinnan ska även under polisförhör ha hotat två förhörsledare med misshandel.

Därför åtalas hon nu även för hot mot tjänstemän.

42-åringens man

Kvinnans man hittades drunknad i augusti 2015 och enligt stämningsansökan är det kvinnan som ska ha dränkt honom. Motivet till mordet ska ha varit pengar. Hon försökte efter det potentiella mordet få ut pengar från makens livförsäkring genom att förfalska denna.

Vendela Axelsson Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Nyheter

17-åring misstänkt för mord åtalas

Den minderåriga pojken som anhölls för mord i februari på en 16-åring åtalas.

Nyheter

Inrikes

Utrikes

Brott

Minuten

Tidigare publiceringar