Idrottsledare åtalad för misshandel

Publicerad: 3 maj kl 14:26

Idag inleds rättegången mot den 41-årige idrottsledaren från Blekinge som åtalats för att under en tio år lång period torterat och misshandlat 12 pojkar.

Mannen ska ha bundit pojkarna och stoppat slangar och rör i deras munnar och påstår att offren samtyckt till behandlingen. Han anser övegreppen vara förtroendeövningar som han använt för att göra pojkarna till bättre idrottsmän.

Det var i slutet av januari som två av pojkarna berättade vad mannen utsatt dem för i stugan på landsbygden i Blekinge där han bor. De ska ha blivit bundna med täta påsar över huvudet och förtejpade munnar och näsor samtidigt som han fäst klämmor i armar och bröstvårtor.

Advokat Björn Attnarson, målsägandebiträde till tre av pojkarna säger att anledningen till att pojkarna inte berättat något tidigare är att de inte vetat om varandra. Båda har trott sig vara ensamma om övergreppen. De har också blivit tillsagda av idrottsledaren att hålla tyst.

Idrottsledaren är åtalad för 100 grova brott, varav 45 fall av grovt olaga tvång och 55 fall av grov misshandel. I mannens dator har polisen hittat flera filmer av övergreppen och vid husrannsakan hittades dessutom en stor mängd BDSM-filmer, det vill säga sexuella filmer med inslag av sadomasochism. Rättegången i Blekinge tingsrätt är beräknad att pågå under 16 dagar.
 

josse byline
Josephine Seglert Reporter

Mer från Läget! / Nyheter

17-åring misstänkt för mord åtalas

Den minderåriga pojken som anhölls för mord i februari på en 16-åring åtalas.

Nyheter

Inrikes

Utrikes

Politik

Brott

Minuten

Tidigare publiceringar