Mentalsjuk kvinna mördade 8 barn

En kvinna från Australien som mördat 8 barn ställs inte inför rätta eftersom hon bedöms ha lidit av paranoid schizofreni vid tillfället.

Morden skedde i bostaden i Cairns en kväll i december år 2014. Sju barn var hennes egna och hon var släkt med det åttonde. Det är domstolen i Queensland som beslutat att hon inte kan hållas ansvarig för morden eftersom hon vid tillfället led av paranoid schizofreni, en psykisk sjukdom som kan orsaka vanföreställningar och göra att den drabbade upplever verkligheten annorlunda.

Domstolen fattade beslutet i april i år, men det är först nu som det offentliggjorts. För tillfället sitter den 40-åriga mamman inlåst på en sluten mentalvårdsanstalt och kommer vara kvar där under den närmsta framtiden.

josse byline
Josephine Seglert Reporter