Polisen som sköts var med vid Bataclan

Publicerad: 21 april kl 16:22
Xavier Jugelé dödades under torsdagskvällen och IS har tagit på sig brottet.

I går kväll gick det ett larm om att en polis dödades i en skottlossning på Champs-Elysées. Nu går Frankrike ut med att mannen som sköts ihjäl hade varit med vid terrorattentatet i Bataclan.

Han hette Xavier Jugelé. Han hade jobbat som polis i 6 år och deltagit i resor till Grekland för att hjälpa flyktingar. Jugelé var också en av de flera hundra poliserna som skickades till gatan utanför konserthuset Bataclan när terrorister dödade 90 människor under en föreställning i november 2015. I går kväll runt klockan 21 sköts Xavier Jugelé till döds av en man som var utrustad med en kalsjnikov.

Ett år efter attentatet i Paris hade Jugelé varit på plats vid minnesceremonin då Bataclan öppnade igen, där bland andra Sting uppträdde, för de dödade på Bataclan.

– Vi är här för att försvara våra samhällsvärden. Den här konserten är till för att fira livet och för att säga nej till terroristerna, hade Jugelé sagt i en intervju med People Magazine då.

I natt gick det ett larm om att en polisman hade skjutits till döds på Champs-Elysées och att flera polismän var skadade. I eftermiddags kom det franska magasinet Marianne ut med att polisen som dödades var Xavier Jugelé, och att de skadade poliserna var hans kollegor som satt i samma polisbil som honom när attentatet inträffade. Terrororganisationen IS har tagit på sig brottet.

bnvn b
Benedicte Cedergren Reporter

Mer från Läget! / Nyheter

17-åring misstänkt för mord åtalas

Den minderåriga pojken som anhölls för mord i februari på en 16-åring åtalas.

Nyheter

Inrikes

Utrikes

Brott

Minuten

Tidigare publiceringar