Trump kickar FBI-höjdaren Comey

Publicerad: 10 maj kl 11:36

"Ni får stå ut med mig i sex och ett halvt år till” sade FBI-direktören James Comey för att understryka att han inte hade någon intention att lämna sin post när Donald Trump blev president. Nu har Trump gett Comey. sparken

Comey utsågs av den förre presidenten Barack Obama 2013 att tjänstgöra som chef för FBI men har nu fått sparken via brev skickat av den nuvarande presidenten Donald Trump, något som enligt uppgift skall ha kommit som en fullständig överraskning för Comey som först trodde att det rörde sig om ett skämt.
Anledningen till avskedandet skall ha varit att Trump inte ansåg att Comey var kapabel att leda FBI på ett effektivt sätt. Detta har sin grund i hur Comey skötte de misstänkta oegentligheterna kring presidentkandidaten Hillary Clintons E-mailskandal, förklarar vice riksåklagare Rod Rosenstein i ett mer utförligt manifest än det korta brev om avskedan som Trump skickade till Comey.
Trump har tidigare, tillsammans med riksåklagare Jeff Sessions förklarat att det var modigt av Comey att överhuvudtaget inledda en utredning av Hillary Clintons E-mail förehavanden, en inställning som nu verkar betyda mycket lite i Trumpska administrationen.

profilbild
Michel Kristiansson Reporter

Mer från Läget! / Nyheter

17-åring misstänkt för mord åtalas

Den minderåriga pojken som anhölls för mord i februari på en 16-åring åtalas.

Nyheter

Inrikes

Utrikes

Brott

Minuten

Tidigare publiceringar