Kalla maj fortsätter att förvåna

Publicerad: 11 maj kl 12:04

Vårväder brukar vara galet, men årets maj slår rekord med sin kyla. Det kommer också fortsätta att snöa i några ställen, men det verkar ta slut den här veckan.

Kylan fortsätter att chocka Sverige. Under natten till torsdagen var det nästan 8 minusgrader i Visby. Så kallt har det aldrig varit sedan man började mäta temperaturen 1859. Kallt är det över hela landet – med lägre temperaturer än normalt för årstiden.

-Det är ovanligt, även om det förekommer ibland. Det är inte varje år det snöar i maj, säger Emelie Karlsson, meteorolog vid SMHI.

I Jönköping, Skaraborg, Dalsland och Värmland kommer det att snöa och som inte det vore nog kommer det under dagen att övergå till regn istället.

Kylan i Visby är inte det första minusrekordet. På flera håll i landet var natten till tisdagen kallare än någon majnatt på minst 35 år. Men om du vill ha varmt nu är det bara att blicka framåt och hålla tummarna. Kylan inte kommer att återvända nästa vecka och redan till helgen kan Götaland se fram emot 15 plusgrader.

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Om Världen

Dagen i Historien

Tidigare publiceringar