Allsvensk premiäromgång

Publicerad: 3 april kl 15:30

I helgen så spelade många av lagen i allsvenskan sina premiärmatcher. Här kommer korta referat från de återstående matcherna som spelats.

Halmstads BK – Östersund (1–0)

Det var många som på förhand trodde att topptippade Östersund skulle starta årets allsvenska med tre enkla poäng på bortaplan mot Halmstads BK. Så blev inte fallet.
Halmstads 17-åring Sead Haksabanovic satte i den 38:e minuten fart på en annars ganska ljummen och trist tillställning. Efter en vacker skottfint trycker han in matchens enda mål i det första krysset.
- Jag hör mycket om att skottfinter är min specialitet, så jag körde på det. Och sen så bara sköt jag, säger en nöjd Haksabanovic till C More efter matchen.

AIK – BK Häcken (0–0)

En premiär med mäktig publikinramning. Hela 26 812 personer hade sökt sig till Friends Arena denna söndagseftermiddag när AIK ställdes mot BK Häcken. Båda lagen är tippade att vara med och tampas om medaljerna i toppen av tabellen. Men i den här premiären så gick inget av lagen segrande ur striden. Matchen slutade 0–0 utan att något av lagen lyckats få till en riktigt het målchans.
- Resultatet speglar väl lite matchen. Jag måste säga att jag är lite missnöjd över vår prestation som helhet, sade AIK-tränaren Rikard Norling efter matchen, enligt TT.

GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna (3–1)

AFC Eskilstuna fick en bra start på klubbens första allsvenska match i historien. När Sasa Matic i den 25:e minuten fick en felträff på ett inlägg så susade bollen istället, via stolpen, in i GIF Sundsvalls bortre burgavel. Men AFC:s lycka blev kort. Bara 6 minuter senare kvitterade Peter Wilson för hemmalaget. Efter kvitteringen så dominerades matchen av GIF Sundsvall som till sist vann med 3–1. AFC Eskilstunas tränare Pelle Olsson är dock övertygad om att laget kommer att prestera bättre framöver.
- Vi var inte tillräckligt bra. Då får man heller inget resultat på bortaplan i allsvenskan. Det var mycket som brast i första halvlek. Det skulle bli en lång lista att räkna upp allt. Men vi vet att vi kommer att bli bättre allteftersom, sade Olsson till C More efter matchen.  

Arvid Norling Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat