Boston till semi, Jerebko blir historisk

Publicerad: 16 maj kl 12:18

I den sjunde och sista kvartsfinalen kunde Boston Celtics slå Washington inför sin hemmapublik. Vinsten blir också historisk när Jerebko blir första svensk som når NBA-semifinal.

NBA-slutspelet fortsätter i full fart och nu är det bara fyra lag kvar. I den västra konferansen har semifinalerna redan börjat mellan Golden State Warriors och San Antonio Spurs, men den östra blev inte klar förräns igår natt. Då lyckades Boston Celtics till slut vinna en lång och tuff kvartsfinalsserie mot Washington Wizards med 115–105 och 4–3 i matcher.

Bostons vinst har mer betydelse än en semifinalsplats. Jonas Jerebko, som spelar i Celtics, blir nu den första svensk att komma till en semifinal i NBA. Killen från Kinna satt dock på bänken och fick inte spela i matchen.

Bäst på planen för Boston var Isaiah Thomas, som med sina 29 poäng och 12 assister än en gång visade att han är en av NBA:s bästa spelare. En överraskning var Kelly Olynyk, som trots att han började på bänken fick spela 28 minuter och gjorde 26 päng.

-En vän ringde och sade "var som bäst när du bäst behövs" och mitt bästa behövdes i kväll, sa kanadensaren efter matchen.

Boston går nu vidare och möter Cleveland Cavaliers med LeBron James. Cavaliers har vunnit alla sina matcher på sin väg till semifinalerna och i grundserien har de tre vinster mot Celtics. Men Boston vann hela östra konferansen, så allting pekar mot en spännande semifinalserie mellan två av de bästa lagen i NBA.

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat