Dubbel glädje för Luleå

Publicerad: 11 maj kl 10:43

Inför sin hemmapublik kunde Luleå vinna sitt första SM-guld på nio år. Med herrarnas vinst kan Luleå vara extra glada med guld på både herr- och damsidan.

Efter vinsten igår är det klart: Södertälje Kings fyra år långa guldsvit är bruten och Luleå är nya mästare i svensk herrbasket. Med 89-65 i matchen och 4-1 i finalserien var det en övertygande vinst av laget från Norrbotten, som hade ganska enkel kontroll över de flesta matcherna i serien.

Den är inte ofta en basketmatch avgjörs i första perioden, men när Luleå lyckades vända 6-8 till 21-8 orkade aldrig Södertälje komma tillbaka in i matchen. Stor del av detta kan man tacka Brandon Rozzell och Yannick Anzuluni för, som med sina 27 och 24 poäng såg till att hålla gästerna nere. Hemmapubliken borde också tackas, som med sitt stöd säkert sett till att Luleå varit obesegrade på hemmaplan, även i finalserien. 

Vinsten betyder något annat också. I slutet av april vann även Luleås damlag guld när de med 3-1 i matcher slog Udominate för att ta sitt fjärde raka guld. De hade en mycket tuffare finalserie, då flera tyckte att Udominate på pappret var det bättre laget. Vinsterna betyder att både Luleås herr- och damlag vunnit guld – något som inte har hänt på nio år.

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat