Explosion för att tjäna pengar

Publicerad: 21 april kl 14:00

Tysk polis misstänker att bombdådet på Dortmunds spelarbuss inte var en terrorattack. Den gripne mannen ville tjäna pengar på explosionen.

28-åring greps i Türbing för explosionen på Dortmunds spelarbuss

En man har gripits för bombdådet på Dortmunds spelarbuss. Tysk polis misstänker att bombdådet inte var en terrorattack. De säger att mannen som gripits utförde explosionen för att få pengar. Enligt tidningen Bild hoppades han på att tjäna 37,5 miljoner kronor. 

- En rejäl sänkning av priset kunde ha väntats, som ett resultat av attacken, om spelarna hade blivit allvarligt skadade eller dödade, säger åklagaren.

Genom att fotbollsklubbens aktievärde sänktes skulle 28-åringen kunnat köpa aktier för ett lägre pris. Senare när priset på aktierna hade höjts, skulle han kunnat sälja dem och tjäna på det.

Mannen hade bott på samma hotell som Dortmundspelarna under dagen som bussen exploderade. Han greps i närheten av Tübingen, en stad i Tyskland.
Dortmund var på väg mot en Champions League-match mot Monaco då flera sprängladdningar exploderade i en häck längst vägen. Ett bussfönster krossades och försvararen Marc Bartra bröt handleden.
 

Catherine Fulgencio Reporter
TT

Aktier och Aktiervärde

Aktier är en andel av ett företag (i det här fallet av fotbollsklubben) som man kan köpa.

Aktievärde är hur mycket aktierna kostar.

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat