Henrik von Eckermann förste svensk på prispallen på 13 år

Publicerad: 3 april kl 14:48

För första gången på 13 år placerade sig en svensk ryttare på prispallen i världscupfinalen i hästhoppning. Det var Henrik von Eckermann som tillsammans med hästen Mary Lou kammade hem en bronsmedalj i finalen natten mot måndag i Omaha, USA.

Senast en svensk ryttare placerade sig topp tre i en världscupfinal var 2003 då Malin Bayard som tillsammans med sin häst Butterfly Flip kom på en tredje plats. Även denna tredjeplats kom i USA, den gången i Las Vegas. Det är även det bästa en svensk presterat i en världscupfinal.

Nu har även Henrik von Eckermann tagit en tredjeplats på en världscupfinal. Mary Lou och Eckermann red felfritt den avslutande rundan och tredjeplatsen blev säkrad när Gregory Wathelet gjorde en miss i sin ritt.

- Det vore onormalt att inte jubla då. Det är klart att man blir glad över en tredjeplats. Jag ska inte ljuga och säga "gud vad tråkigt att han rev". Det är så sporten är. Jag har själv varit i hans situation så jag känner att jag förtjänar att vara på rätt sida pallplatsen, säger von Eckermann till SVT.

Mary Lou har enbart varit i von Eckermans stall i ett halvår men samarbetet mellan häst och ryttare har fungerat utmärkt och paret har haft stora framgångar. Henrik von Eckermann har tidigare ridit i två världscupfinaler. 2013 kom han på en åttonde plats och i fjol i Göteborg slutade svensken på en 15:e plats.

Vann gjorde amerikanen McLain Ward och andraplatsen togs av Romain Duguet från Schweiz.

Pierre Profilbild
Pierre Carlsson Reporter
Julia
Julia Brente Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat