Invictus Gaming är asiatiska mästare

Publicerad: 5 april kl 11:26
Invictus Gaming; ett lag bestående helt av kinesiska spelare vann på hemmaplan.

Lagen Invictus Gaming och OG avgjorde igår de asiatiska mästerskapen i Dota 2. Medans Invictus Gaming kämpade sig dit, steg för steg, hade OG en relativt obehindrad väg till finalen. Ett klassiskt David mot Goliat möte där OG var de klara favoriterna innan matchen började.

The International är den största turneringen i Dota 2, även om det numera spelas varje år är det på många sätt spelvärldens fotbollsvm. Ett massivt event fullt av stjärnspelare, kommentatorer och prispengar. Asia Championships brukar ses som östvärldens International och bär därmed med sig ett nästan lika prestigefyllt värde för vinnarna.

Vägen dit
Efter 4 hårda dagar av gruppspel och slutspel valdes de två bästa lagen ut. Ett klassiskt möte mellan öst och väst stod för turneringens höjdpunkt. Invictus Gaming består helt och hållet av spelare från Kina medans OG är ett blandat lag med spelare från olika europeiska länder. För svenska supportrar är det speciellt spännande eftersom att OGs stjärnspelare och mästerliga picker S4 (Gustav Magnusson) är en av e-sportsvärldens stora svenska hopp.

Match 1
Första matchen var en lång dragkamp där IG tog en tidig ledning bara för att slås ner igen 15 minuter senare. Inte förrän OG försökte och misslyckades med en lite för kaxig push på de mellersta barackerna kunde IG ta kontroll över matchen igen och avsluta första rundan.

Match 2
Den andra matchen gick desto lättare för IG vars Rikimaru spelad av BoBoKa ständigt irriterade och förstörde för OGs planer. Genom att obehindrat skaffa erfarenhetspoäng och konstant irritera IGs Enigma i jungeln lyckades OG aldrig riktigt få kontroll över matchen.

Match 3
Vid det här laget stod allt på spel för det europeiska laget, en förlust här och IG vinner sin första turnering sen 2014. IG fick en tidig ledning på OG och såg ut att få sin första vinst i serien men tyvärr vände OG det snabbt och släppte aldrig taget.

Det kinesiska laget vann på hemmaplan mot världens bästa lag och OG fick åka hem med en hedersam andraplats. Svenska supportrar får hoppas på en revansch inför The International i sommar.  

Jesper Vighagen Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat