Matchen mellan Göteborg och AIK inställd

Publicerad: 18 maj kl 12:21

I kväll skulle det ha varit en stormatch i herrallsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK. Men under morgonen meddelade Svenska Fotbollsförbundet att matchen ställs in – på grund av matchfixning.

Det var en AIK-spelare som ska ha blivit erbjuden en stor summa pengar i tisdags av en matchfixare. Under hot ska spelaren ha blivit tillsagd att spela sämre under matchen mot Göteborg. Istället tog spelaren kontakt med klubbledningen, som i sin tur kontaktade SvFF i onsdags. 

På en presskonferans som hölls ville varken Polisen, AIK Fotboll eller SvFF säga vem det var som hade blivit kontaktad av matchfixare. Man vill inte gå ut med någon information om det eftersom man vill skydda spelarna från medierna. Göteborgs sportchef Mats Gren sa tidigare i morse att det var målvakten i AIK som hade blivit hotad, men han sa senare under en presskonferans att detta var felaktiga uppgifter.

Vanligtvis när spelbolag upptäcker att det kan ha uppstått något problem med en match brukar man stoppa allt spel på matchen. Nu har man istället valt att stoppa matchen helt. Anledningen är att man är rädd att hotet skulle påverka matchen och se till att den inte spelades rättvis. Man vill också sätta ner foten för att visa att det inte är okej i svensk idrott.

Både AIK och Göteborg är väldigt ledsna över att matchen behövde ställas in, speciellt för supporternas skull, men både kände att detta är bäst för att visa att matchfixning inte är rätt. Matchen mellan två av Sveriges favoritlag kommer att spelas senare, men datumet är inte bestämt än.

SvFF:s ordförande Håkan Sjöstrand hade ett par hårda ord mot matchfixarna under presskonferansen.

- Vi kommer jaga er. Vi kommer jaga er så mycket vi bara kan. Vi kommer göra allt vi kan för att identifiera er och få bort er. Vi vill inte ha er i svensk elitfotboll.

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat