Pingviner mot predatorer i final

Publicerad: 26 maj kl 09:45

Pittsburgh är vidare till final i Stanley Cup efter en riktig rysare. Man besegrade Ottawa i den sjunde och avgörande semifinalen med 3-2 inatt, avgörandet kom i den andra övertidsperioden. Nu väntar Nashville Predators i finalen.

Den jämna semifinalserien slutade alltså med 4-3 i matcher till Pittsburgh, med svenskarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. Laget fick avgöra inför en jublande hemmapublik.

Andra övertidsperioden
Den sista och avgörande matchen mellan lagen blev mycket jämn och avgjordes tidigt i morse, svensk tid. Det var först 5.09 in i den andra övertidsperioden som Chris Kunitz, framspelad av Sidney Crosby, kunde avgöra matchen.

Det var även Kunitz som inledde målskyttet i matchen. Efter knappt tio minuter satte han 1-0 bakom Craig Anderson i Ottawa-målet. Men repliken kom omgående då Mark Stone kvitterade bara tio sekunder senare framspelad av Erik Karlsson.

Karlsson historisk
Karlsson, som stod för ytterligare en assist när Ryan Dzingel satte lagets 2—2-mål, blev historisk. Han är den sjunde svensken att nå över 15 assist i ett NHL-slutspel och den andra backen efter Niklas Kronwall. Totalt blev det 16 assist för den svenska stjärnbacken.

Pittsburgh, som förra året besegrade San Jose i Stanley Cup finalen, möter Nashville i den första finalmatchen natten till tisdag, svensk tid, på hemmaplan.

Jonathan Nilsson
Jonathan Nilsson Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat