Så slutar kvartsfinalerna i Champions League

Publicerad: 11 april kl 14:39

Ikväll drar kvartsfinalerna i Champions League igång. Läget har träffat sex fotbollsfantaster för att höra vad de tror om matcherna. Vilka som går vidare, hur matchbilden kommer att se ut och vem som avgör.

De sex som har intervjuats är lagkamraterna Ella, 14, Louise H, 14, och Louise M, 14, samt klasskamraterna Emil, 13, Daniel, 13, och Kasper, 13. Detta är vad de hade att säga om respektive kvartsfinal.

Bayern München - Real Madrid:
Panelens röster: 0–6.

Emil: Det kommer bli två jämna matcher, för båda lagen är väldigt bra.

Daniel: Ja, jag tror att det blir 2-1 till Bayern i första mötet. Sen kommer Ronaldo göra ett tidigt mål i andra matchen. Sen avgör Ramos i nittionde minuten.

Ella: Det vore ju kul att bryta den spanska dominansen, men jag tror att Real ändå går vidare.

Juventus – Barcelona:
Panelens röster: 0–6.

Kasper: Jag tror att Barca bara kör på efter sin vändning mot PSG. Kan de vända ett sexmålsunderläge mot ett sådant bra lag kan de vinna mot Juventus.

Louise M: Barcelona vinner, men med små marginaler. Mest för att de är så samspelta. Liksom Messi har spelat där sen han var 12, Iniesta lika länge. Så har de sån hög lägstanivå. Gör de en dålig match spelar de ändå bra. Sen så har de MSN (Messi, Suaréz, och Neymar.), de avgör.

Ella: Juventus har ju väldigt bra spelare, som Dybala och Higuaín, men de åker ändå ut.

Borussia Dortmund – AS Monaco:
Panelens röster: 4–2.

Ella: Jag kollade på Monaco mot Manchester City, och de kan verkligen kontra, men kan inte föra en match. Dortmund har spelare på en annan nivå än dem. Monaco kan anfalla, men håller inte ihop försvaret.

Kasper: Monaco går vidare. De spelade jättebra mot City hemma, och de gör jättemånga mål. Så jag tror verkligen de kan ta hem det mot Dortmund.
 

Atlético Madrid – Leicester FC:
Panelens röster: 6-0

Kasper: Atlético är ett av bästa lagen som finns rent taktiskt. Sen är de så bra på kontringar, de visade förra året när de slog ut Barcelona.

Ella: Atlético har varit i final två gånger de senaste tre åren. De har mer erfarenhet av Champions League än Leicester.

Lollo H: Atlético kommer inte vara överlägsna, men kommer att vinna ändå. Man måste ha spelare som sticker ut, och Atlético har fler sådana än vad Leicester har.

Experterna har talat, nu ska spelarna göra det på planen. Avspark klockan 20:45 ikväll.  

Emil Rönnlund Reporter
Emil Rönnlund

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat