Skön vinst tar Sverige till semi

Publicerad: 19 maj kl 11:03

Med en tågresa från Köln och två raka förlorade VM-kvartsfinaler kunde Sverige äntligen njuta av vinst. Med en 3-1 seger mot Schweiz tågar man nu vidare mot semifinal och Finnkamp.

Trots spöket som hängde över svenskarna lyckades Tre Kronor göra tre mål mot Schweiz – ett i varje period. Enda gången Schweiz kunde göra mål på Lundqvist var på grund av en svensk klubba från Oliver Ekman Larson, som råkade styra in pucken mellan målvaktens ben.

Det var inte första gången som backen råkat göra självmål i en VM-kvartsfinal. För två år sen styrde han en puck in i eget mål mot Ryssland, men igår kunde Ekman Larsson också ge revansch på sig själv när han gjorde en drömpassning till William Nylander som gjorde Sveriges andra mål. 

Med mål av Nicklas Bäckström, Nylander och Alexander Edler kan Sverige se fram emot en returresa tillbaka till Köln. Där kommer de att få möta Finland i semifinal, som skrällde mot USA med 2-0 – en match som svenskarna ser fram emot.

- De har ett bra lag. Jag tycker inte att man ska titta på de tre första matcherna som de spelade, utan det handlar om vad de har gjort i slutet, säger Anton Strålman

- Finland vill att motståndarna ska tappa tålamodet och bli lite uttråkade och göra den där lilla extra passningen som är lite på chans. Det är då det smäller. Det är då de är bra, tillägger Strålman. 

Semifinalen mellan Sverige och Finland kommer mötas redan på lördag klockan 19.15.

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat