Slottssprinten försvinner

Publicerad: 24 maj kl 11:10

Stockholms populära skidtävling Slottssprinten stryks från nästa vinters världscupprogram. Tävlingen är för dyr att genomföra, och flyttas i stället till Falun.

– Det är sorg i hjärtat nu, säger Rutger Simonsson, generalsekreterare för Slottssprinten till Expressen.

Slottssprinten arrangerades senast för två år sedan, och var då en stor publikfest då 25 000 åskådare såg Stina Nilsson ta en pallplats i Stockholms innerstad. Tävlingen har också funnits med i det preliminära världscupprogrammet inför nästa vinter – fram tills nu.

Ekonomiska skäl
Skidförbundet har beslutat att stryka Stockholm från programmet, och tävlingen kommer att flyttas till Falun. Beslutet fattas av ekonomiska skäl – tävlingen har helt enkelt varit för dyr att genomföra.

– Vi ser det inte som hållbart att vi producerar snö på Lidingö, transporterar den och lägger ut den ett halvt dygn före tävlingen - bara för att sedan fort som fan ta bort den, säger Johan Sares till Expressen.

Osäker framtid
Beslutet om att flytta tävlingen innebär också att det blir svårt med en återkomst till Stockholm.
– I så fall måste vi hitta en annan form än den Slottssprinten hade med all logistik i fråga om trafiklösningar, snötransporter och liknande, säger Rutger Simonsson, generalsekreterare för Slottssprinten till Expressen och fortsätter:

– En tävling i Stockholm måste alltid vara på agendan. Vi får inte släppa det. Men ju längre tiden går, desto svårare kommer det att bli, fortsätter han.
Slottssprinten har arragenrats elva gånger sedan premiäråret 2000. Nu flyttas den till Falun och blir en del av Skidspelen i mitten på mars.
 

Jonathan Nilsson
Jonathan Nilsson Reporter
Expressen

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat