Stensson laddar inför US Masters

Publicerad: 6 april kl 15:57

Idag går den prestigefyllda golftävlingen US Maters av stapeln. Svenskhoppet Henrik Stensson är fast besluten att sluta bättre än sin tidigare bästa slutplacering, en fjortondeplats. - Jag är inte här för att sluta femma, säger Stensson till Aftonbladet.

Trots framgångar i övriga majors så har Stensson aldrig riktigt lyckats i tävlingen US Masters.

– Det har varit min minst lyckosamma major. Först efter fem-sex gånger började jag känna mig bekväm här. Det är en svårspelad bana, speciellt om vinden är i spel.

Dock så säger Stensson att det är lätt att man ger banan för mycket respekt.

– Man måste hitta balansen, och det känns som att jag börjar göra det nu. Det handlar om att göra små justeringar för att ge mig själv en bättre chans att lyckas, sa Stenson på presskonferansen inför tävlingen.

Bröt förbannelsen
Det har gått 263 dagar sedan Stensson tog hem segern The Open på skotska Royal Troon Golf Club. Det var en historisk seger, för den bröt en evigt lång svensk torka när det gällde svenska Majorvinster.

– Skönt att ha den under bältet så slipper vi tjata om den, säger han till Aftonbladet.

Det må vara sluttjatat om ”den svenska majorförbannelsen”, men hur är det med hans egen?

Aggressivitet från tee
För att en spelare av Stenssons kaliber som bäst har placerats på fjortondeplats efter elva försök i Masters kan kan definitivt klassas som en förbannelse. För att bryta den krävs aggressivitet.

– Jag tänker vara mer aggressiv från tee. Det kan göra stor skillnad om du tjänar längd på utslagen. Jag har varit lite för passiv tidigare år. Tittar du på vinnarna så gör de fortfarande 20 birdies, så det finns ingen anledning för mig att försöka göra fjorton birdies och noll bogeys, för då kommer jag ändå halka efter, säger Stensson till Aftobladet.

Om Stensson lyckas vara aggressiv och bryta sin egen förbannelse mot US Masters återstår att se. Klockan 18:46, svensk tid, slår han ut.

Emil Rönnlund Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat