Svajigt IFK Norrköping segrade i premiären

Publicerad: 3 april kl 15:22

Ett ojämnt IFK Norrköping lyckades med nöd och näppe knipa alla tre poängen i sin allsvenska premiärmatch mot gästande Hammarby. Efter en dominant första halvlek, där Norrköping borde gjort fler än två mål, så släpptes Hammarby in i matchen i andra halvlek. - Det var inte acceptabelt hur vi avslutade matchen, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson till TT.

IFK Norrköpings notoriske målskytt Sebastian Andersson startade säsongen på samma sätt som han avslutade den förra. Han nickade in både sitt eget och sitt lags första mål för säsongen i den 24e minuten. Målet kom efter att Hammabys Martinsson Ngouali tappat markering på Andersson som enkelt kunde nicka bollen i mål på Nicklas Bärkroths hörna.

Ovan målskytt säkrar segern

16 minuter senare så var det dags igen för IFK Norrköping. Den egna produkten Filip Dagerstål prickar i den 40e minuten vackert in sitt andra allsvenska mål i karriären.
Dagerstål, blott 20 år gammal har i år tagit en plats på IFK Norrköpings mittfält jämte den erfarne Daniel Sjölund.

- Linus (lagkompisen Wahlqvist) säger att jag skjuter lösast i allsvenskan. Nu kunde jag svara honom hur jag skjuter, säger en glad Dagerstål till TT


Bajen nära osannolik upphämtning

När den andra halvleken startar syns en rejäl förbättring av Hammarby. Man vågade ta för sig mer, och både Kennedy Bakircioglu och Birkir Mar Sævarsson hade lysande chanser att reducera på Östgötaporten.
När Hammarbys nyförvärv Serge-Junior Martinsson Ngouali i den 77e minuten blev utvisad såg det dock mörkt ut för Stockholmslaget. Men trots utvisningen så fortsatte Hammarby rada upp bra chanser mot ett allt svagare IFK Norrköping.

Till sist så kom reduceringen, men den kom för sent. Först på tilläggstid så lyckades inhopparen Romulo spräcka IFK Norrköpings nolla. Men fler mål än så lyckas inte Hammarby få till och matchen slutar 2-1.

- Vi visade bra moral i andra halvlek, vi kunde ha fått en poäng och det finns en hel del att ta med sig från den här matchen. Trots att vi var en man mindre hade vi chanser till kvittering, men vår första halvlek var för dålig. Vi gav bort för mycket och var inte tillräckligt aggressiva. Vi gav ett bra lag som Norrköping för mycket utrymme, säger tränaren Jakob Michelsen till TT. 

Arvid Norling Reporter

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat