Sverige vann, men räcker det?

Publicerad: 16 maj kl 14:59

Med vinst mot Slovakien och en andraplats i gruppspelet borde allting kännas skönt för det svenska herrarna i ishockeylandslaget. Men det finns fortfarande många problem kvar innan allting känns säkert. Sverige vann, men räcker det?

Gruppspelet för Tre Kronor i VM är nu klart. Med en 4-2 vinst mot Slovakien kommer de att gå vidare mot slutspelet. Tack vare vinsten har de också gått upp till en andraplats med 16 poäng, vilket betyder att ifall allting går som Sverige vill så kommer de att kunna stanna kvar i Köln där de har spelat sina matcher.

Men det finns fortfarande två problem kvar och det är inga som Sverige kan göra något åt. Bakom dem i tabellen ligger nämligen USA med 15 poäng och ifall de vinner sin sista gruppspelsmatch mot Ryssland kommer de att ta andraplatsen istället. Händer detta kommer Sverige att få spela sin första kvartsfinal i Paris istället, där andra hälften av världsmästerskapen spelas.

Det blir också läskigare när man kollar lite längre ner och ser att Lettland och Tyskland gör upp om en fjärdeplats. De möts senare idag i en och vinner Tyskland är de som värdnationen för VM garanterade att få spela på hemmaplan.

Detta kanske inte känns som ett jätteproblem, men Tre Kronor skulle hellre vilja stanna kvar i Tyskland för att kunna ha en extra insatt träning. Hamnar de på en tredjeplats istället kommer de att behöva göra en stökig 50-milaflytt till Paris – vilket kan bli väldigt störande för deras spelande i slutspelet.

Sverige har inte heller gjort bra ifrån sig när de har behövt flytta på sig i tidigare mästerskap. Förra året under VM i Ryssland behövde de åka från Moskva till St. Petersburg – men när de kom fram insåg de att delar av deras utrustning hade försvunnit under resan och de hann inte förbereda sig ordentligt dagen innan kvartsfinalen.

Alltså: Vinner Ryssland mot USA och Lettland mot Tyskland har Tre Kronor större chans att vinna! 

Carl Agenäs Reporter
Källa: TT

Mer från Läget! / Sport

MANCHESTERDÅDET

FOTBOLLS-EM

GULD-EXTRA

Är Henrik Lundqvist vår bästa målvakt genom tiderna?

Visa resultat

Ridsport

Läget testar

Cykel

Basket

Fotboll

Golf

E-sport

OS

Tidigare publiceringar

Vem är Sveriges bästa spelare genom tiderna?

Visa resultat